Wednesday, March 30, 2011

XTVT di Hujung Minggu Amna : Pontian - KL

Uwaaa..rasa kejap je dah nak abes bulan 3... Bermakna akan abesla suku tahun pertama utk tahun 2011.. hmmm..pejam celik pejam celik..dah nak masuk setahun dah our anak dara Amna Raudhah tu..hehe.. Sgt pantas masa berlalu kan?


Weekend haritu, utk pertama kalinye Amna melalui saat jakun sbb 1st time naik bas xpress dari Pontian-KL & komuter dari TBS ke Midvalley (umah nenek Amna).. Sgt la kepohnye anak dara kami tu..habes semua org kat dlm bas & komuter tu disapanye.. hahah... siap main babacak plak tu..adoyaiii malu ummi tau Amna..haha.. kalau dah dpt kaki, rasanye mau 1 bas & komuter tu dijelajahnye..hahah

Tengok tu..Suke tol dia nak naik komuter..hahahaha...


Dikesempatan yang ada sepanjang kat kl, sempat la Ummi pi sopeng tudung kat Jalan TAR & beli bahan2 wat cookies ngan kek..bukan ape, kat Pontian ni susah nak carik bahan2 tu smua..hehe kesian kan? tp xpuas gak nk nyopeng sbb Abi bagi limited time..ala, dah la i rambang mata nak memilih..dengki tul Abi Amna tu..huh!

 
Pastu dek kerana maksu Amna teringin sgt nak mengasah suara lemak merdunye, maka kami pon pergi la berkaroke kat Red Box, The Garden Midvalley.. Pukul 6.00ptg smpai 12mlm..haha..amek ko..tu pon mcm x cukup time je..haha..jom layan momen2 yg sempat Ummi snap..hehe



Tengok dak comel tu..ada je yg dia nak wat sambil layan sore2 merdu disekeliling menyanyi..haha


Abi's Jr la katakan..

 

Finally....Terdodoi Amna dgn kelunakan sore Maksu & Ude..hahaha


Hmm.. abes suda cite program Amna utk weekend lepas.. Amna mmg kaki jalan..sejak dari dlm perot Ummi, Amna mmg selalu ikut pi jenjalan..dah kuar ke muka bumi ni pon lg la bnyk berjalan..hehe..
Tp pegnen kali ni, Ummi cepat letih bila berjalan..x sama mcm pegnen kan Amna dulu..
Takpe, nanti Amna Jr. xde la kuat jalan cam Amna kan?hahaha.....

Ok lah..Ummi nak sambung wat kije lak...daaa~



1 comment:

zmah said...

Perjalanan yang jauh tapi menyeronokkan...