Saturday, January 22, 2011

Ujian Allah Kpd Hamba-Hamba Nya

Hmmm...today got 1 good news nak share...xlama lps Abi Amna call ptg td dari tmpat kije, tiba2 hp berdering lg.. X appear nama..just show no 019759.... "hello...Assalamualaikum..." ooohh kenai sgt itu suara zaimah (x-opismate masa kat HSI)..Lama gile xdgr cite minah ni..

Cam biasalah topik utama di awal perbualan tu mesti la dia tanye psl perkembangan si kecik Amna tu..hehe...borak punye borak..pot pet pot pet.... aku pon tnye "ko x balik pontian ke?" si Zaimah pon jwb "x lah..lg pon skang ni aku xbleh jalan jauh.. " belom sempat dia habeskan ckp (aku mmg suka potong ckp org..hahaha) ... aku pon tnye "eh...ko dah ada isi ek???"... "aah...2 bulan"..

wowwwww!!!Alhamdulillah...sonok gile aku dgr.. nape aku sonok gile sgt2? ye lah..dulu kat HSI kami ni selalu share luahan hati..maklumlah, lama dah kawen tp belum ada rezki nak timang cahaya mata.. kami pon masa tu sesama PJJ.. Husband dia mengajar kat Mersing, & Incik Ajez kat Pontian.. Tak lama pastu kami pon sama2 dpt transfer.. Zaimah ke Mersing, aku ke Pontian...
Rezki aku dpt Amna dulu dari dia...now her turn... Congrate Zai!!

Disinilah BFF kami bermula

Di sebalik berita gembira.. ada gak berita sedih.. last week..dpt msg dari also my bff gak since kat Sacjb..  Kak Lia.. Lps 2,3 msg berbalas2 tnye kaba, tetiba dia tnye "ko nak dgr cite x?" Ingatkan cite apelah.. rupe2nye dia miscarriage 1 day b4 genap kandungan 3bulan.. x sempat tnjuk buku merah dia nak wat supprise minggu depan dtg Pontian.. hmmm...Kak Lia..Even kami dah xkerja sebumbung dlm bilik akuarium tu, tp hubungan adik-kakak tu masih utuh smpai skrg..

BFF till D End
Buat Zaimah... jaga diri n baby dlm pewot tu okey... Leh Amna tolong jagakan adik baru utk acik Zai nanti..hehe... Untuk Kak Lia.. Allah sedang uji akak.. Yakin & pasti lah akan ada hikmah atas sgl ujian yg mendatang.. akak kuat.. Kami sentiasa doakan yg terbaik utk akak... 

Allah tak kan uji melebihi kemampuan kite.. Sebagai hamba, kite hanya mampu merancang & yg Maha Esa menentukan.. Jika harini ia bukan rezki kite, mungkin esok luse akan tiba masanye..
InsyaAllah

3 comments:

linda dimin said...

masih belum ada rezeki kak nor lah yang...sian dia..

linda dimin said...

masih belum ada rezeki kak nor lah yang...sian dia..

Ummi Amna said...

yer la nda..sama2 doakan dia ye :)