Friday, January 21, 2011

Breast Pump OOOHHHH Breast Pump....

Di pagi isnin yg lps..sdg sibuk menyiapkan bekal susu amna n nak steril kan breast pump utk bwk ke opis, tetiba terpanik skjp..ouchhh..1 of the part kat pump tu ilang la plak..uwaaa.. ni mesti kes missed place ni.. adusss, x bleh jd ni coz breast milk stock amna nak abes dah.. nak x nak mesti nk kena pump kat opis gak..
adoyaiii..mana la plak peginye benda alah ni..

Camera Manual Breast Pump - Murah & Berbaloi2

X pasal2, dah kena cari breast pump yg baru utk amna..tp yg sedeynye.. breast pump brand camera tu susah xde kat pontian ni..yg ada tu pon beli kat farmasi kluang.. even breast pump tu manual, tp output yg terhasil amatlah memuaskan & yg penting xsakit langsung..mmg best la pakai..murah lak tu..RM20++ je..hehe

Pas cari punye cari, beli lah Pureen manual breast pump ..tp alamak, sekali pump just dpt 2oz je..tu pon setengah jam gak la mengepam..uwaaa...stress..stress...


Brand ni OK..cuma agak capek gak la nak mengepam..haha
X bleh jadi ni...so ape lg..merengek la kat Abi Amna..carik punye carik, jumpe la Tollyjoy manual breast pump..tp mcm x kompiden je nak bali coz masa berpantang dulu, Abi Amna ada belikan Tollyjoy breast pump yg guna bateri, tp xselesa lak guna...sakitttt..huhuh..pastu bunyi bising lak tuh..hehe..output pon lmbt terhasilll..huhu..


Pakai sekejap je..ada lg simpan smpai la ni..xguna dah..huhu

 Tp oleh krn dah xde brand lain, amek je lah Tollyjoy manual breast pump ni...so far ok lah..cuma mungkin Ummi Amna belum serasi dgn pump ni, so kena la bersabar sikit kan? Bleh ke Ummi Amna bersabar ni?ahaks...


Pengganti Camera Breast Pump Amna buat sementara waktu

Mmg tak sabar...hehe.. akhirnye ptg td, berjaya gak menemui Camera Manual Breast Pump kat Kip Mart Tampoi.. Tp mahal sikit la dari harga yg Ummi Amna beli dulu.. Xpelah..smuanye utk tekak & perut Amna..hehe..Alhamdulillah..kembali struggle la nmpaknye pasni nak wat stok breast milk Amna...

Haa.sempat la Amna layan Bubur Sentosa sblm pulang td..
"Yea2..Ummi dah xstress lg..Stok susu Amna akan kembali penuh dlm esbok"
Pesanan Penaja : Susu Ibu tetap yg terbaik utk anak-anak....

2 comments:

linda dimin said...

x suka2 tgok gambo ni..sbb dah lama x mkn bubur sentosa..huhu!

Kumbang Jingga said...

eh boleh guna pump erk..hehehe