Tuesday, January 25, 2011

CEPAT ATAU LAMBAT... IA TETAP DINAMAKAN REZEKI

Tetiba teringat kehadiran our Amna Raudhah 8months ago..  Hmm.. syukur sgt2, walaupun lambat dikurniakan rezki utk dikurniakan cahayamata tp penantian kami berakhir apabila lahirnya our cumelicious pwinces on 17th May 2010..

Amna Raudhah = Taman yg Tenang
Dulu masa belum kawen, org sibuk menanya "bila nye nak kawen".. Bila dah kawen lak, org dok tanye "masih berdua lg?".."eh, kawen dah lama jugak  kan?belom dpt anak lg?".. pd hal x smpai lg usia 2thn perkahwinan tu..haha..time tuh rasa cam nak smack down je mulut2 yg xde insurans tu berkata2..hahaa.. seb baik masih waras kan..haha

Tambah tertekan bila org2 terdekat ngan kite & majlis kawen diorng pon kebetulan sama atau dekat2 nak sama tarikhnye dgn kite tu, dah jd mak buyong atau dah beranak pinak lak..aduss..tension..tension..
Nasib baik la Incik Ajez sentiasa bg moral support kat Puan Ayang dia neh..hehe.. Ditambah plak skrg ni bnyk info2 yg leh kite dpt tru internet.. Yang selalu Ummi Amna skodeng RatuHati, Pa&Ma & mamibaby. Bleh la dijadikan panduan sikit2 utk ilangkan stress tu...

After few months kawen & disahkan pregnant, mmg la teruja..sape yg x teruja kan bila tau pregnant utk kali pertama...tp tu lah, tuhan nak uji kami... Usia kandungan masa tu baru 6minggu.. tp miscarriage lak.. xlama pas tu pregnant lg, & miscarriage lg sekali...usia kandungan time tu 8 mnggu... oooohhh.. sedihnye tuhan je tau.. tp tu lah, betul kata org ada hikmah atas ujian yg tuhan berikan pada hamba2nya...

Alhamdulillah, Amna Raudhah di beri sbg ganti atas apa yg telah diambil-Nya dulu..

Sleeping tightly wif her DiBO

Sekarang ni, org sibuk dok tanye bila mau tambah adik utk Amna??? haha... Bila ek Abi Amna? Amna nak adik ke? wahaha...tnggu ye...Next Entry kot....lalalala :)


Moral of The Story For This Entry
  • Bila nak tnye org sesuatu, fikir2kan la perasaan org tu dulu bila ditanye soklan2 yg lazer mazer ni..jgn main tnye je..x kena gaya, x pasal2 bleh dpt buku 5 free..hahaha
  • Percaya & terima Qada & Qadar yg telah ditentukan oleh-Nya.. InsyaAllah tak rugi ape2.. malah rezki melimpah ruah akan dtg..Doa agar diberikan yg lebih baik dari ape yg telah diambil-Nya. Sabar kan separuh dari iman..
  • Jangan nak bandingkan rezki yg kite terima dgn rezki org lain..nanti diri sendiri yg stress..huhu..bersyukurlah dgn ape yg ada..
  • Saya saaaaayang keluarga saya!!!!!!! Muahxxxx

4 comments:

ijat_asni said...

comel sgt !

Ummi Amna said...

TQ ijat_asni

linda dimin said...

yup..i agree!!!!!!!smoga rezeki aku sekoge lebih brtambah..dan jika betul harraz nk ada adik aku terima dgn rasa syukur...

Ummi Amna said...

betul tu...sama2 doa yg terbaik okey :)