Thursday, May 5, 2011

Citer KakLong Amna & Bakal Adik

Hari Kames datang lg..yea2..sok jumaat pastu weekend kembali..yuhuuu.. syoknye.. Abi kena kije weekend ni so bleh la Ummi & Amna guling2 smpai pengsan til petang kat umah..hahaha...

Semalam pi check peot & adik Amna dlm worm ni.. Alhamdulillah.. smuanye ok.. dah masuk 20 minggu dah..
baru je scan doc tetiba ckp "owhh.. baby *********.. tp xkompem lg.. tnggu dia besau sikit nanti kompem balik.." hehe..

wah doc ni baru nak suprise tau..hahah..
xpelah boboi ke gegirl ke janji sihat walafiat mcm Kak Long Amna cukuplah :)



Adik Amna @ 20 weeks & 3 days @ 04.05.2011
Behave je dia kat dlm worm Ummi time kena scan ni..kalau dulu masa Amna, bergolek2 lari sbb xsuke kena scan kot..hehe..

Amna skang dah pandai.. klu tanye dia time dia tgh main "amna, baby mana?" nanti dia pi amek bear dia n pelok cium bear tu (bear tu bear turun temurun Abi bagi Ummi zaman cintan cintun dulu..nama dia Cuk Moncet..hahah) pastu kalau time dia tgh menyusu sambil bermanja2 ngan Ummi n tanye baby mana, nanti dia usap2 peot ummi n kiss..sungguh comell..hehe..tp time dia moody, dia tepok2 peot ummi.. auchh sakit la Amna..ape lah kaklong ni..cian adik dlm tu..bergegar2 bervibrator..huhu

Skang ni mcm2 perangai my gegirl sorang tu.. Mcm tau2 je nak dpt adik, manja kemain. Pantang Ummi angkat punggong atau pakai tudung, dia mulalah  melalak nk dukong je..huhu..
Lg2 sejak dapat kaki ni. smua benda nk dikutipnye time berjalan.. Segala benda nak di explorenye.. agaknye ikut perangai Ummi ke Abi masa kicik ek? hehe..

Lagi satu kegemaran Amna skang, main kat playground kat tepi laut tu.. Abi rajin bawak Amna ke sana.. Sonok tgk dia main & jumpe kawan2 baru.. Tp bila ajak balik mula la meragam xmau balik..huhu..

Moh kite layan xtxt riadah Amna Raudhah di padang permainan di petang hari bersama Abi :) Ummi jd tukang capture moment2 ni..heheh :)

-
-
--
-
-
--
-



Tengoklah my gegirl tu... nak main ngan kwn2 besar je.. kwn2 besar pon suka nak main ngan budak terlebey peramah ni..hehe...



Abi terpaksa jd bodigad si gegirl ni..klu x, ntah kemana dia pergi mengekor kwn2 besar kat situ..adoyai..pening Abi dibuatnye..hikhik :)




Belajar main slide ngan Abi.. suke la dak gegirl ni.. tp penakot bila masuk slide yg berterowong tu..hahaha



Tengok tu bleh plak dia agah aunty tu.. Tp bila org nak amek dia, dia lari pulok..hehe.. Jinak2 merpati la katakan..heheh
Peramah kan anak Encik Ajez ni??.. Menurun Abi la kot..hehe


Seronok bila anak dah besar.. Tp rasa windu saat2 my gegirl sorang tu berguling2, crawling2 sambil mencarik encik semut kat bawah tikar getah..hehe...

Moga gegirl Ummi terus membesar dgn sihat bagai johan..yeehaa!!!!



6 comments:

Elly & Emmy said...

wah seronok laa amna nanti .. dapat adik.. boleh buat kawan...

Ummi Amna said...

jgn amna buli adik dia udah le..huhu..

LyNa KiRaN said...

take care ayg...xsbr nk tgu adik amna kuar :)

Ummi Amna said...

tq acik lyna..hehe

EZAN IDMA said...

amna comel :)

Untuk pengetahuan , hadiah penyertaan Nama Baby contest akan dipos pda bulan 6 nanti. di harap dapat menghantar alamat, nama anda dan nama baby. ke iezanidris@yahoo.com.my , kalo dah hantar, abaikan pesanan ni :) maaf lambt :)

Ummi Amna said...

hehe..TQ2..i email skang ye..heheh